Πρόκειται για μία διώροφη με υπόγειο κατοικία 240,00 τ.μ. σε μία κατάφυτη περιοχή στο «Κανδuλί» του Δήμου Ιαλυσού. Συνορεύει με σημαντικό οδικό άξονα που συνδέει την πόλη της Ρόδου με την δυτική πλευρά του νησιού περνώντας μέσα από ένα μικρό δάσος.Η κατοικία αναπτύσσεται γραμμικά , παράλληλα προς αυτήν την οδό, από την πλευρά της οδού η βορινή όψη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους ανθρώπους αλλά όχι να τους φιλοξενήσει στους υπαίθριους χώρους της. Είναι με άλλα λόγια, ο τοίχος που αφενός επιτρέπει στο φως να διαπερνά και να φωτίζει και αφετέρου να δημιουργεί το τεχνητό φράγμα προς την κυκλοφορία του δρόμου.Από την άλλη πλευρά η νότια όψη ανοίγεται διάπλατα προς το φυσικό περιβάλλον, όπου με την κατάλληλη διαμόρφωση φιλοξενεί στους υπαίθριους χώρους που αναπτύσσονται σ’ όλο το μήκος αυτής, τους καλεσμένους αλλά και τους ενοίκους.Η έντονη γραμμικότητα της κατοικίας, (αναλογία πλάτους – μήκους), σε συνδυασμό με τα μεγάλα αντικριστά ανοίγματα, (από την πλευρά του δρόμου η μεγάλη τζαμαρία της σκάλας, και από την πλευρά του κήπου η μεγάλη τζαμαρία του καθιστικού), καθιστούν την κατοικία διαμπερή με ενδιάμεσες θεάσεις εκατέρωθεν των πλευρών. Στο χώρο  του υπογείου αναπτύσσονται ένας μικρός ξενώνας, ένας χώρος παιχνιδιού και βοηθητικοί χώροι και το γκαράζ 2 αυτοκινήτων. Στο ισόγειο αναπτύσσονται οι χώροι διημέρευσης, και στον όροφο οι χώροι διανυκτέρευσης.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπνοδωμάτια βρίσκονται αντιδιαμετρικά αντίθετα στα δύο άκρα του επιμήκους σχήματος της κάτοψης και συνδέονται με έναν διάδρομο – εξώστη με θέα προς το καθιστικό του ισογείου.Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι εμφανής στο κτίριο, ενώ στις κεκλιμένες στέγες επιλέχθηκε να καλυφθούν από μπετονένιες μικρού ύψους βαθμίδες και όχι από κεραμίδια. Στις πυραμοειδείς στεγάσεις αφαιρείται η κορύφωση της πυραμίδας και τοποθετείται γυαλί ώστε να διεισδύει το φυσικό φως από ψηλά. Το σύνολο των επικαλύψεων της στέγης με τις εναλλαγές των κλίσεων δημιουργούν ένα τεχνητό ανάγλυφο, ανάλογο με το φυσικό.Το παιχνίδι με τα πλήρη και τα κενά, οι εναλλαγές του ύψους της κατοικίας καθ ’όλο το μήκος της, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, το χρώμα και  οι εναλλαγές της στέγης, στόχο έχουν να εντάξουν και ταυτόχρονα να αναδείξουν την κατοικία μέσα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της.

 

 

 

Κανδυλί-Ιαλυσός