Το οικόπεδο έχει έκταση 1000,00 τ.μ. και βρίσκεται 6 Km. έξω από την πόλη της Ρόδου στο δρόμο προς το αεροδρόμιο στη δυτική πλευρά του νησιού.Έχει κλίση και θέα προς τη θάλασσα ενώ πίσω του υπάρχει ένα φυσικό κέλυφος από πρανή εδάφη.Προέκυψε η σκέψη να ενισχυθεί η ιδέα του προσφερόμενου φυσικού κελύφους με μια κατασκευή (κτήριο) προσβάσιμη συνεπίπεδα από  οποιοδήποτε σημείο του περιβάλλοντος χώρου.Η φύση αντιμετωπίστηκε σαν δομικό στοιχείο ενώ οι σύνηθες καιρικές συνθήκες αξιοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στον εξωτερικό.Πρόκειται για μια κατοικία 210,00 τ.μ. για νεαρό εργένη που ζει και δραστηριοποιείται σε έντονους ρυθμούς. Μια κατοικία που του παρέχει εκτός των άλλων και την δυνατότητα να  απολαμβάνει συχνά με φίλους τις αγαπημένες του συνήθειες. ( Ταινίες , Μουσική, καλό φαγητό, συζητήσεις , παιχνίδια )Αναπτύσσεται σε δύο κυρίως επίπεδα ακολουθώντας τη φυσική κλίση εδάφους.Η πρόσβαση γίνεται από την νοτιοανατολική πλευρά μέσω μεταλλικής γέφυρας που συνδέει το δρόμο με το μέσο επίπεδο όπου είναι το κομβικό σημείο του σπιτιού.Από εκεί επιλέγεις αν θα κατέβεις 1,50 μ. για τους χώρους διημέρευσης ,(κουζίνα, καθιστικό ,τζάκι), ή να ανέβεις 1,50 μ. για τους χώρους διανυκτέρευσης.Ο εσωτερικός χώρος διαρθρώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ο νεαρός ένοικος να μπορεί να δραστηριοποιείται σε όλα τα σημεία του σπιτιού έχοντας τη δυνατότητα θέασης τόσο της θάλασσας όσο και της πισίνας που αναπτύσσεται μπροστά από το σπίτι.Ο εξωτερικός χώρος είναι η φυσική προέκταση πολλών δραστηριοτήτων του εσωτερικού χώρου με γνώμονα  την χαλάρωση και αναψυχή της παρέας.Οι  δύο βασικοί άξονες κυκλοφορίας τονίζονται με ψευδοροφή σε χρώμα κόκκινο  και διατρέχουν το σπίτι στα δύο επίπεδά του.Ο πρώτος άξονας δημιουργεί γωνία 30ο με το δεύτερο και διαπερνά το σπίτι από την είσοδο έως και την πισίνα. Πάνω σ’ αυτόν συναντάς τη σκάλα που ενώνει τα δύο επίπεδα.Ο δεύτερος άξονας στο κάτω επίπεδο διαπερνά και συνδέει το χώρο τζακιού, καθιστικού και κουζίνας, ενώ στο επάνω επίπεδο διαπερνά και συνδέει τους χώρους διανυκτέρευσης και λουτρά..Η επιλογή της χρωματικής γκάμας τόσο του κτιρίου όσο και η επιλογή των επίπλων έγινε με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του χρήστη, για ένα σπίτι που θα το βιώνει σε έντονους ρυθμούς.

 

 

 

Βουνάρα-Ιαλυσός